Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Παγωτό σοκολάτα ή παγωτό βανίλια; Ποιο είναι πιο υγιεινό;

 

Όπως όλα τα πράγματα σε αυτήν τη ζωή, όταν υπάρχει ένα μέτρο έτσι και η κατανάλωση του παγωτού μπορεί να είναι μέρος υγιεινής διατροφής.


Μεταξύ άλλων, το παγωτό περιέχει ένα λιπαρό οξύ (C15:0) που έχει συνδεθεί με την επιβράδυνση της βιολογικής μας ηλικίας, σε κυτταρικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, ενισχύει τα κύτταρά μας έναντι της διάσπασης που σχετίζεται με την ηλικία και υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη υγεία της καρδιάς, του μεταβολισμού και του ήπατος.

Με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Παγωτού στις ΗΠΑ (21/7), σύμβουλοι διατροφής εξήγησαν στο Fox News ποιο είναι καλύτερο για την υγεία μας: Το παγωτό βανίλια ή το παγωτό σοκολάτα;


Αμφότερα έχουν πάνω κάτω τις ίδιες θερμίδες, την ίδια ζάχαρη και το ίδιο λίπος. Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να ‘δίνει’ ένα ελαφρύ πλεονέκτημα, εάν φυσικά το παγωτό που επιλέγουμε έχει την πραγματική έκδοση. Προσφέρει λίγα περισσότερα αντιοξειδωτικά από τη βανίλια, με τη διαφορά να είναι ήσσονος σημασίας.


Την ίδια ώρα, στο παγωτό βανίλια μπορεί να χρησιμοποιείται λιγότερη ζάχαρη, καθώς ο απλός κόκκος βανίλιας προσθέσει γλυκύτητα φυσικά.

Όλα λοιπόν, έχουν να κάνουν με το μέγεθος της μερίδας και φυσικά τα συστατικά.


Οι ειδικοί συνέστησαν να επικεντρωνόμαστε στην ποιότητα, να διαβάζουμε την ετικέτα των συστατικών και να βλέπουμε αν υπάρχουν κάποια που ενδεχομένως να προσθέτουν θερμίδες (πχ καραμέλα) ή αν ανθυγιεινά πρόσθετα (πχ χρώματα).


Προτάθηκε να παίρνουμε ό,τι πιο απλό (με λιγότερα λιπαρά και λιγότερη ζάχαρη) και ποιοτικό μπορούμε να βρούμε και αν θέλουμε να το αναδείξουμε, να προσθέτουμε ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα ή λίγη μαύρη σοκολάτα.


πηγή

read more "Παγωτό σοκολάτα ή παγωτό βανίλια; Ποιο είναι πιο υγιεινό;"

Ρόδος: Δάσκαλος κοιμάται στο αυτοκίνητο επειδή δεν βρίσκει φτηνό σπίτι

 

Σε απόγνωση φτάνουν οι εκπαιδευτικοί στην Ρόδο και την Κω λόγω των ελάχιστων διαθέσιμων καταλυμάτων και των υψηλών ενοικίων. Την τραγική κατάσταση που επικρατεί φανερώνει η ανάρτηση ενός δασκάλου σε δημοτικό σχολείο της Νότιας Ρόδου ο οποίος αναφέρει πως αναγκάζεται να κοιμάται στο αυτοκίνητό του γιατί αδυνατεί να βρει κατοικία με προσιτό ενοίκιο.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη «Ροδιακή» o δάσκαλος ανέφερε στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Είμαι δάσκαλος του Δημοτικού Γενναδίου από πέρυσι αλλά και φέτος, αναζητώ γκαρσονιέρα για ενοικίαση στο Γεννάδι μέχρι 300 ευρώ τον μήνα. Είναι ντροπή να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο διότι μου ζητάνε 400 ευρώ για ένα στούντιο και αδυνατώ να δίνω τόσα λεφτά για ένα σπίτι.»


Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή» το αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου, κος Γιώργος Γκουτζιαμάνης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο κι φέτος και υποστήριξε ότι καμία λύση δεν έχει δοθεί, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται και υπηρετούν στα νησιά αυτά να μπορούν να βρίσκουν σπίτια για να διαμένουν, με προσιτό ενοίκιο.

«Δεν μπορεί ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός να παίρνει μισθό της τάξης των 750 – 800 ευρώ και να καλείται να πληρώσει ενοίκιο σε ένα αξιοπρεπές κατάλυμα, της τάξης των 500 και 600 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση! Δεν μπορεί να αντέξει κανένας άνθρωπος τέτοια δυσβάσταχτα έξοδα. Έχουμε καλέσει την πολιτεία πάρα πολλές φορές τα τελευταία 15 – 20 χρόνια για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μπορέσει να στηρίξει (με έργα και όχι με λόγια και υποσχέσεις) τους συναδέλφους μας αυτούς. Μέχρι σήμερα δεν είδαμε δυστυχώς κάτι τέτοιο», επισήμανε ο κος Γκουτζιαμάνης.


πηγή

read more "Ρόδος: Δάσκαλος κοιμάται στο αυτοκίνητο επειδή δεν βρίσκει φτηνό σπίτι "

Απίστευτο! Τετράχρονος έσπασε πολύτιμο βάζο 3.500 χρόνων σε μουσείο!

 

“Η περιέργεια σκότωσε την γάτα” ή καλύτερα στην συγκεκριμένη περίπτωση, κατέστρεψε ένα παμπάλαιο έκθεμα σε μουσείο του Ισραήλ. Ένα 4χρονο αγόρι έκανε θρύψαλα ένα βάζο 3.500 ετών, καθώς περιηγούταν στους εκθεσιακούς χώρους ενός μουσείου στη Χάιφα.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του μουσείου Hecht, το βάζο χρονολογείται από την εποχή του Χαλκού, μεταξύ 2.200 και 1.500 π.Χ., και αποτελούσε σπάνιο αρχαιολογικό εύρημα, εξαιτίας της παλαιότητας του και της άψογης διατήρησης του.

Όπως αναφέρει το BBC, το έκθεμα βρισκόταν στην είσοδο του κτιρίου χωρίς κάποιο προστατευτικό, καθώς στο μουσείο θεωρούν ότι η έκθεση “χωρίς προστατευτικά, έχει περισσότερη γοητεία”.


Ο πατέρας του 4χρονου αγοριού δήλωσε ότι ο γιός του «τράβηξε ελαφρά το βάζο επειδή ήταν περίεργος για το τι έκρυβε μέσα» και έτσι προκάλεσε την πτώση του. Ο πατέρας του παιδιού, Άλεξ, πρόσθεσε ότι ήταν σοκαρισμένος όταν είδε το βάζο θρυμματισμένο δίπλα στο γιό του και πίστευε ότι δεν το έκανε εκείνος.


Το Μουσείο Hecht ανακοίνωσε ότι το παιδί έλαβε πρόσκληση στην έκθεση με την οικογένειά του για μια οργανωμένη ξενάγηση μετά το περιστατικό που συνέβη.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα αντικείμενα της έκθεσης έχουν υποστεί σκόπιμη ζημιά και τέτοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με μεγάλη αυστηρότητα, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής της αστυνομίας», είπε στο BBC ο Lihi Laszlo από το μουσείο. «Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, οι συνθήκες δεν ήταν οι ίδιες. Το βάζο καταστράφηκε κατά λάθος από ένα μικρό παιδί που επισκέφτηκε το μουσείο».


Παράλληλα, έχει διοριστεί ειδικός στη συντήρηση για την αποκατάσταση του βάζου, το οποίο θα επιστραφεί στη θέση του «σε σύντομο χρονικό διάστημα».


Παρά το ατυχές περιστατικό το μουσείο υποστήριξε ότι θα συνεχίσει την παράδοση να μην τοποθετεί προστατευτικά σε κάποια εκθέματα.


πηγή

read more "Απίστευτο! Τετράχρονος έσπασε πολύτιμο βάζο 3.500 χρόνων σε μουσείο! "

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

English World Theano Ilia - Giokala: Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

 

''English World Theano Ilia - Giokala'' : Οι εγγραφές ξεκίνησαν !


Αγγλικά για όλα τα επίπεδα - για όλες τις ηλικίες !

Oι εγγραφές έχουν ξεκινήσει !!!


Πού θα μας βρείτε ??? Στην οδό Χατζηγρηγοριάδη 6 στην Νάουσα (1ος όροφος)

Ποιές ώρες ??? Καθημερινά από τις 11:00π.μ. - 13:00μ.μ. και από τις 18:00μ.μ.- 20:00μ.μ.

Η ώρα της επιστροφής για το Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας English World έφτασε!




Έναρξη Εγγραφών:
Παρασκευή 30/8

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 23320 21093



Ενημερωθείτε στο englishworld.edu.gr για τα προγράμματα σπουδών και κάντε εύκολα την εγγραφή σας ή κλείστε ραντεβού γνωριμίας.

read more "English World Theano Ilia - Giokala: Οι εγγραφές ξεκίνησαν!"

Modole Shopping Center - Βέροια: Ξεκίνημα της φθινοπωρινής κολεξιόν!

 



Το κατάστημα ''Modole Shopping Center''  στο 3ο χιλιόμετρο Βέροιας - Πατρίδας σας παρουσιάζει τις νέες του μοναδικές παραλαβές σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ και καλωσορίζει επίσημα το φθινόπωρο με μια μοναδική κολεξιόν!



- ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ (-50%)  !!!!

Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και τις 9 το βράδυ και ώρες καταστημάτων


LIKE στην σελίδα μας στο Facebook ----->   ΚΛΙΚ ΕΔΩ !!!!

read more "Modole Shopping Center - Βέροια: Ξεκίνημα της φθινοπωρινής κολεξιόν!"

Σοκ στο Βόλο: Μαζεύουν με απόχη τα νεκρά ψάρια από το λιμάνι

 

Απίστευτες εικόνες από το λιμάνι του Βόλου με χιλιάδες νεκρά ψάρια να επιπλέουν στην θάλασσα, κάνουν το γύρο του διαδικτύου.


Σύμφωνα με όσα είχαν καταγράψει τα gegonota.news σε προηγούμενο ρεπορτάζ, μετά την παραλία του Βόλου, νεκρά ψάρια άρχισαν να ξεβράζονται από την θάλασσα και σε άλλες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπως στον Άναυρο, τις Αλυκές και τη Νέα Αγχίαλο, ενώ χιλιάδες είναι αυτά που επιπλέουν σε όλο τον Παγασητικό.


Το λιμάνι του Βόλου γέμισε το Σάββατο νεκρά ψάρια και, εκτός από το αποκρουστικό θέαμα, η δυσοσμία ήταν ανυπόφορη.

Την Κυριακη, νωρίς το πρωί, έπιασαν δουλειά τα συνεργεία καθαρισμού προκειμένου να απομακρύνουν τα νεκρά ψάρια από την θάλασσα.


Εργαζόμενοι στην καθαριότητα τραβούσαν με την απόχη τα ψάρια, τα οποία συγκέντρωναν σε μαύρες σακούλες και τα φόρτωναν σε απορριμματοφόρα.


πηγή

read more "Σοκ στο Βόλο: Μαζεύουν με απόχη τα νεκρά ψάρια από το λιμάνι"

Κιλκίς: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες μετά από σύγκρουση δύο ΙΧ

 

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους δύο κοριτσάκια, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (25/08) στην επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πετριτσίου, στο ύψος της Νέας Σάντας Κιλκίς.


Όπως αναφέρει το thestival.gr το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 17:00, όταν ΙΧ που οδηγούσε 55χρονος άνδρας, με καταγωγή από τα Σκόπια, συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα που οδηγούσε 44χρονη. Συνέπεια της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του άνδρα, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και η γυναίκα.


Μάλιστα στο όχημα της 44χρονης βρισκόντουσαν και δύο παιδιά, ηλικίας 3 ετών, τα οποία τραυματίστηκαν και αυτά ελαφρά λόγω της σύγκρουσης και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”.

Τέλος, για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν οχτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

πηγή

read more "Κιλκίς: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες μετά από σύγκρουση δύο ΙΧ"

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 23/08

 


ΚΡΙΟΣ ♈

ΜΕΓΆΛΗ ΚΙΝΗΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΆ ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΆ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΗΜΈΡΑ ΘΑ ΈΧΕΙΣ ΣΉΜΕΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΉΝΗ ΝΑ ΈΧΕΙ ΠΕΡΆΣΕΙ ΣΤΟ ΖΏΔΙΟ ΤΩΝ ΔΙΔΎΜΩΝ ΣΤΟΝ 3Ο... ΔΙΆΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ


ΤΑΥΡΟΣ ♉

ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΉΝΗ ΝΑ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΖΏΔΙΟ ΤΩΝ ΔΙΔΎΜΩΝ ΣΤΟΝ 2Ο ΣΟΥ, ΘΑ ΕΣΤΙΆΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΘΈΜΑΤΑ. ΕΝΔΈΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΕΣ... ΔΙΆΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ


ΔΙΔΥΜΟΙ ♊

ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΉΝΗ ΝΑ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΖΏΔΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ 1Ο ΣΟΥ. ΘΑ ΕΊΣΑΙ ΑΡΚΕΤΆ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΌΣ/Η ΚΑΙ ΘΑ ΘΈΛΕΙΣ ΤΑ ΦΏΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΈΜΜΑΤΑ... ΔΙΆΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ


ΚΑΡΚΙΝΟΣ ♋

Δεν είναι από τις πιο κοινωνικές ημέρες η σημερινή για εσένα με την Σελήνη να βρίσκεται για στους Διδύμους στον 12ο σου. Αντίθετα είναι... Διάβασε περισσότερα


ΛΕΩΝ ♌

Με την Σελήνη να έχει περάσει στους Διδύμους στον 11ο σου, θα έχεις αρκετά καλή και ανάλαφρη διάθεση, αυξημένη κοινωνικότητα και θα... Διάβασε περισσότερα


ΠΑΡΘΕΝΟΣ ♍

Σήμερα η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων στον 10ο σου για να σε ωθήσει να ασχοληθείς με κοινωνικά και επαγγελματικά θέματα. Θα... Διάβασε περισσότερα


ΖΥΓΟΣ ♎

Η Σελήνη έχεις περάσει στο ζώδιο των Διδύμων στον 9ο σου και θα κάνεις ότι περνά από το χέρι σου προκειμένου, να ξεφύγεις από τις... Διάβασε περισσότερα

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ♏

Είναι μια ημέρα που μάλλον θα είσαι κακόκεφος/η και μυστικοπαθής, με την Σελήνη να βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων στον 8ο σου. Θα... Διάβασε περισσότερα


ΤΟΞΟΤΗΣ ♐

Με την Σελήνη να βρίσκεται στους Διδύμους στον 7ο σου, θα έχεις την ανάγκη να νιώσεις αποδεκτός/η από τον κοινωνικό σου περίγυρο και... Διάβασε περισσότερα


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ♑

Με την Σελήνη να βρίσκεται στους Διδύμους στον 6ο σου, θα έχεις την διάθεση να τακτοποιήσεις υποχρεώσεις τόσο του σπιτιού, όσο και του... Διάβασε περισσότερα


ΥΔΡΟΧΟΟΣ ♒

Με την Σελήνη να βρίσκεται στους Διδύμους στον 5ο σου, το κύριο μέλημα της ημέρας θα είναι να εκφράσεις τις ανάγκες, τις επιθυμίες... Διάβασε περισσότερα


ΙΧΘΥΕΣ ♓

Η Σελήνη περνά στο ζώδιο των Διδύμων στον 4ο σου για να σε κάνει ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο/η με τα θέματα που αφορούν την... Διάβασε περισσότερα


www.astrology.gr

read more "Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 23/08"

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Ευχαριστήρια επιστολή για την Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου Βέροιας

 


ΠΡΟΣ: κ. Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας    

Ευχαριστήρια  επιστολή  για  την  Καρδιολογική  Κλινική  του  νοσοκομείου Βέροιας   

Με  την  παρούσα  επιστολή  επιθυμώ  να  εκφράσω  δημόσια  την ευγνωμοσύνη  και  τις  από  καρδιάς  ευχαριστίες  μου  προς  τον  διευθυντή  της καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν. Βέροιας κ. Ιωάννη Βογιατζή καθώς και σε όλο το  προσωπικό,  ιατρικό  και  νοσηλευτικό,  των  χειρουργείων  και  λοιπό προσωπικό της ανωτέρω κλινικής και ιδιαιτέρως στον επεμβατικό καρδιολόγο κ.  Αντώνη  Σαμαρά  για  την  δύσκολη  ιατρική  επέμβαση  που  υποβλήθηκα  με απόλυτη επιτυχία.  

Ύστερα από την ξαφνική και απροσδόκητη περιπέτεια της υγείας μου από έμφραγμα  που  υπέστη  και  την  νοσηλεία  μου  στο  Γ.Ν.  Κοζάνης  και  σε εφημερεύων δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μου ζητήθηκαν περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις από τους θεράποντες ιατρούς για τον τρόπο αντιμετώπισης του  προβλήματος  μου  καθότι  ήταν  ιδιαιτέρως  κρίσιμο.  Με  κατευθυντήριες οδηγίες από το ιατρικό προσωπικό της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας και την άριστη επαγγελματική τους προσέγγιση στο πρόβλημα υγείας μου αποφασίσθηκε ότι η ιατρική επέμβαση ήταν μονόδρομος παρά το δύσκολο του εγχειρήματος.


Χάρη  στο  ήθος,  στην  υψηλή  επιστημονική  κατάρτιση  και  τον επαγγελματισμό,  την  ανθρωπιά  και  την  ευσυνειδησία  του  επεμβατικού καρδιολόγου κ. Αντώνη Σαμαρά υποβλήθηκα σε αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων με απόλυτη  επιτυχία και θα  ήθελα  να  τονίσω σε αυτό το  σημείο ότι παρόλο που το Γ.Ν. Βέροιας είναι ένα μικρό επαρχιακό νοσοκομείο, πάραυτα το  τμήμα  της  καρδιολογικής  κλινικής  ξεχωρίζει  για  της  υψηλού  επιπέδου καρδιολογικές  επεμβάσεις  που  πραγματοποιεί  και  λόγω  της  αξίας  του προσωπικού του όπου τους διακρίνει ο υψηλός επαγγελματισμός και η άριστη κατάρτιση, η ευγένεια όλου του προσωπικού, η ευσυνειδησία για την φροντίδα των ασθενών και τις υπηρεσίες που παρέχονται και για το χαμόγελο τους.  

Θα  σας  παρακαλούσα  κ.  Διοικητή  του  νοσοκομείου  Βέροιας  να  τους ευχαριστήσετε εκ μέρους μου και να τους μεταφέρεται τις θερμότερες ευχές μου για υγεία προσωπική και οικογενειακή και τους εύχομαι να συνεχίσουν με την ίδια επιτυχία και αφοσίωση το εξαιρετικό τους έργο.      


Με εκτίμηση             
Αικατερίνη Κυριαζή

read more "Ευχαριστήρια επιστολή για την Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου Βέροιας"

Ιπποκράτειο: Συνελήφθη 60χρονος που χτύπησε διευθυντή κλινικής

 

Για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και απλή σωματική βλάβη σε βάρος του διευθυντή της ορθοπαιδικής κλινικής στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Τούμπας – Τριανδρίας ένας 60χρονος άνδρας.


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 60χρονος, αφού εισήλθε στο νοσηλευτικό ίδρυμα και παρέμεινε ως συνοδός, διατάραξε την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Στις παροτρύνσεις του προσωπικού να αποχωρήσει από τον χώρο αντέδρασε έντονα και τραυμάτισε, με χρήση σωματικής βίας, 58χρονο υπάλληλο του νοσοκομείου.


Σε βάρος του 60χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και απλή σωματική βλάβη και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.


πηγή

read more "Ιπποκράτειο: Συνελήφθη 60χρονος που χτύπησε διευθυντή κλινικής"

Ρόδος: Φωτιά σε δασική έκταση

 

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στην περιοχή της κοινότητας Μονολίθου, στη Ρόδο.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά είναι ένα χιλιόμετρο από τον Μονόλιθο προς τα Σιάννα και καίει δασική έκταση.


Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από  32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ παρέχεται και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.


πηγή

read more "Ρόδος: Φωτιά σε δασική έκταση "

Μόνιμοι διορισμοί 6.211 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Γενικής Εκπαίδευσης (Πίνακες)

 

Μόνιμοι διορισμοί 6.211 εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Γενικής Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 62 του ν.4589/2019 (Α΄ 13).


Συγκεκριμένα, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, στο πλαίσιο της υπό στοιχεία 93124/Ε1/14-8-2024 (ΦΕΚ 35/τ. ΑΣΕΠ/14-8-2024, ΑΔΑ: ΨΗΘΠ46ΝΚΠΔ-8ΟΜ) υπουργικής απόφασης-πρόσκλησης, διορίζονται:


172 Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, από τους εγγεγραμμένους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Β΄ της Προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. 3ΕΑ/2022 (Γ΄ 1618/2023), και ειδικότερα:


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

read more "Μόνιμοι διορισμοί 6.211 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Γενικής Εκπαίδευσης (Πίνακες)"

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

ΧΑΜΟΣ ! Δείτε τι έγινε στο ''The Gathering'' Festival στο Χ.Κ. Σελίου

 ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΙΚΟΣ !!!!!

Όπως ήταν αναμενόμενο, χιλιάδες κόσμου κατέκλυσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, στο

''THE GATHERING FESTIVAL'', που έλαβε χώρα στις 14 Αυγούστου.

Η σελίδα μας είχε αναφέρει σε ανάρτηση της στο Facebook, ότι μιλάμε για το γεγονός του καλοκαιριού !!

Local Artists από Βέροια και Νάουσα σε συνδυασμό με την αύρα του βουνού, ανέβασαν το επίπεδο της διασκέδασης στα ύψη.

Line Up:
TEO MAVROPOULOS
ITWASMOMOS
MV:RGS
BUJOLAS





Οι διοργανωτές της εκδήλωσης θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλο αυτό τον κόσμο που στήριξε με την παρουσία του την βραδιά και ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, με μεγαλύτερες εκπλήξεις!

read more "ΧΑΜΟΣ ! Δείτε τι έγινε στο ''The Gathering'' Festival στο Χ.Κ. Σελίου"

Απίστευτο: 4χρονο παιδί καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα

 

Ένα τετράχρονο παιδί διακομίσθηκε το πρωί της Δευτέρας (19/08) στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Patrisnews, το παιδί που φέρεται να καταπλακώθηκε από μεταλλική καγκελόπορτα, αφού εξετάστηκε από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου, η οποία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την σταθεροποίηση της κατάστασής του, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Καραμανδάνειο, στην Πάτρα.


Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα διερευνώνται.


πηγή


read more "Απίστευτο: 4χρονο παιδί καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα"

Ηλεία: Τροχαίο με δύο αδέρφια, νεκρός ο ένας!

 

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό κι έναν σοβαρά τραυματία, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (19/08) στην Ηλεία.


Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το patrisnews.gr, ένας εκ των δύο αδερφών δεν είχε τις αισθήσεις του τη στιγμή του απεγκλωβισμού, ενώ και οι δύο διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο κοντινότερο νοσοκομείο.


Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός εκ των δύο αδερφών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά τους και την τοπική κοινωνία.

Ο δεύτερος άνδρας παραμένει σοβαρά τραυματισμένος και λαμβάνει τις απαραίτητες ιατρικές φροντίδες.


Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια της εκτροπής και ανατροπής του οχήματος.


πηγή

read more "Ηλεία: Τροχαίο με δύο αδέρφια, νεκρός ο ένας!"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks