Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν 12χρονο που έπαιζε με τους φίλους του

 

Ένα 12χρονο αγόρι από την Παλαιστίνη, που έπαιζε με τον αδερφό του και τους φίλους του μπροστά από το σπίτι τους, έπεσε νεκρό από ισραηλινά πυρά στον προσφυγικό καταυλισμό Σουαφάτ στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με νοσοκομειακούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της αστυνομίας του Ισραήλ.


Σε βίντεο που ισχυρίζεται ότι εξασφάλισε το CNN, διακρίνεται ο 12χρονος Rami Al Halhouli να κρατά βεγγαλικό πάνω από το κεφάλι του και αμέσως μετά ακούγεται πυροβολισμός. Στη συνέχεια, το αγόρι φαίνεται να πέφτει στο έδαφος και το βεγγαλικό να φεύγει από το χέρι του.


Όπως αναφέρει το CNN, ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ανταποκρίθηκαν σε μια “βίαιη αναταραχή” στον προσφυγικό καταυλισμό και ένας αξιωματικός της συνοριακής αστυνομίας πυροβόλησε “προς έναν ύποπτο που έθεσε σε κίνδυνο τις στρατιωτικές δυνάμεις ενώ έριχνε βεγγαλικά προς την κατεύθυνσή τους”.

Σημειώνεται ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν την τρίτη νύχτα του Ραμαζανίου.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε ότι “άτομα το βράδυ της Τρίτης (12/3) πέταξαν βόμβες μολότοφ και εκτόξευσαν βεγγαλικά προς τις δυνάμεις ασφαλείας”.


Η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε, επίσης, ότι ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νύχτα που Παλαιστίνιοι στον προσφυγικό καταυλισμό Σουαφάτ στόχευσαν με βόμβες μολότοφ και βεγγαλικά τις αστυνομικές δυνάμεις. “Ενισχυμένες και μυστικές δυνάμεις της συνοριοφυλακής αναπτύχθηκαν για να εξουδετερώσουν τις απειλές και να αποτρέψουν βίαιες διαταραχές στην περιοχή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks