Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Δείτε: Νεκρός 17χρονος από όπλο αστυνομικού

 

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα που προήλθε από όπλο αστυνομικού.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 17χρονος οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα το βράδυ του Σαββάτου στην Αλίαρτο και δεν συμμορφώθηκε με ηχητικά και φωτεινά σήματα αστυνομικών, αντίθετα ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη και όταν τελικώς το ΙΧ – στο οποίο επέβαιναν άλλοι 3 ανήλικοι – ακινητοποιήθηκε στο Λεοντάρι, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο 17χρονος εξήλθε του οχήματος και “δέχθηκε σφαίρα από το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού και πέθανε”.


Ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι ο 17χρονος του επιτέθηκε σε μια προσπάθεια να του αποσπάσει το όπλο, το οποίο και εκπυρσοκρότησε. Ο αδερφός ωστόσο του θύματος αναφέρει ότι ο αστυνομικός χτύπησε με το όπλο του το τζάμι του αυτοκινήτου με δύναμη, στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα του ΙΧ, κλώτσησε τον αδερφό του και τον σκότωσε.

“Χτύπησε με το όπλο στο τζάμι με δύναμη, ανοίγει την πόρτα ο αστυνόμος, τον κλώτσησε – ο αστυνόμος τον αδερφό μου – μετά τον αρπάζει και μετά τον σκότωσε“ είπε χαρακτηριστικά.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στη συνέχεια ότι όταν βρέθηκε στο σημείο αστυνομικός κρατούσε το παιδί, φώναζε “δεν φταίω”, ενώ το παιδί ψυχορραγούσε.

Για το συμβάν έχει διαταχθεί έρευνα, ενώ ο αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.


Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για την τρίτη ανθρωποκτονία Ρομά που σημειώνεται τα τελευταία 3 χρόνια από αστυνομικούς: Είχε σημειωθεί παρόμοια τραγωδία στις 5 Δεκεμβρίου του 2022 με τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικού, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όταν έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει τη βενζίνη αξίας 20 ευρώ. Επίσης, το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου 2021, ο Νίκος Σαμπάνης, 18χρονος Ρομά από το Πέραμα, έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks