Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Σοκ στις ΗΠΑ: 18 νεκροί από επίθεση μακελάρη στο Μέιν

 

Στους 18 ανήλθαν οι νεκροί του μακελειού στις ΗΠΑ, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε τρία σημεία της πόλης Λιούιστον, της πολιτείας Μέιν.


Στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης, ο Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή να κυματίζει μεσίστια η αμερικανική σημαία στα ομοσπονδιακά κτίρια.


Η απόφαση ελήφθη “σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα των παράλογων πράξεων βίας που διαπράχθηκαν” στο Λιούιστον, στην πολιτεία Μέιν των βορειοανατολικών ΗΠΑ, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στο μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι το άτομο που βρίσκεται στο επίκεντρο αστυνομικού ανθρωποκυνηγητού έπειτα από τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Μέιν, ο Ρόμπερτ Καρντ, είναι ένας ειδικός στην προμήθεια πετρελαίου στη μονάδα εφέδρων του αμερικανικού στρατού για περισσότερες από δύο δεκαετίες και χωρίς προηγούμενη υπηρεσία στο εξωτερικό.


Ο Καρντ, λοχίας πρώτης κλάσης, κατατάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2002, ανέφερε ο στρατός.


Η πολιτειακή και η τοπική αστυνομία ταυτοποίησαν τον Καρντ, ο οποίος φέρεται να είχε εγκλειστεί σε δομή ψυχικής υγείας το καλοκαίρι, ως πρόσωπο ενδιαφέροντος για το χθεσινό συμβάν. Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες ενός άνδρα με μούσι που φορούσε καφέ φούτερ και τζιν σε μία από τις σκηνές των εγκλημάτων, κρατώντας κάτι που φαίνεται να είναι ένα ημιαυτόματο τουφέκι έτοιμο να πυροβολήσει.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks