Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Δείτε: Προς νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Τουρκία

 

Νέα συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.


Η συμφωνία φέρεται να δρομολογήθηκε κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, προανήγγειλε ότι στο πλαίσιο του διαλόγου με την Τουρκία ενδέχεται στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο να υπάρξει και επίσημη συμφωνία.


Η κυβέρνηση ποντάρει άλλωστε στην καλύτερη συνεργασία της Τουρκίας για την αποτροπή απόπλου βαρκών και τη σύλληψη διακινητών, καθώς οι ροές και στην Ελλάδα, όπως συνολικά στη Μεσόγειο αυξάνονται.

Το θέμα μάλιστα αναμένεται να απασχολήσει και το ΚΥΣΕΑ που θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.


Σημειωτέον επίσης ότι την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, που θα συγκληθεί ξανά στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η ΚΟ της ΝΔ υπό τον κ. Μητσοτάκη.


Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε πάντως ότι “χάρη στη στιβαρή μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης οι συνέπειες από την αύξηση των ροών στην Ελλάδα είναι περιορισμένες σε σχέση με άλλες χώρες”. Ανέφερε πάντως ότι από 8.000 ροές κάθε μήνα, το Σεπτέμβριο οι ροές έφτασαν τις 30.000. Αλλά εκτίμησε ότι δύσκολα θα φτάσει ξανά ο αριθμός αυτός στα νούμερα των δύσκολων εποχών, όταν οι ροές άγγιζαν τους 800.000 το μήνα.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks