Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Πέτρος Φιλιππίδης: Ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού - Αθώος για τον βιασμό

 

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης για δυο απόπειρες βιασμού και ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση.


 Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι έχοντας συνεκτιμήσει όλα τα στοιχεία που έχουν εισφερθεί στο δικαστήριο, αποφάνθηκαν για το κατηγορητήριο που βαρύνει τον επιφανή ηθοποιό στο οποίο περιλαμβάνονται κατηγορίες για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού, σε βάρος τριών συναδέλφων του.

Η διαδικασία συνεχίζεται καθώς εξετάζονται εάν και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωριστούν στον κατηγορούμενο. Συνολικά δύο ελαφρυντικά ζήτησε η υπεράσπιση, αυτό το σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. «Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης τουλάχιστον ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικου χαρακτήρα» είπε ο εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου Μιχάλης Δημητρακόπουλος, απευθυνόμενος προς τους δικαστές.


Σε λίγη ώρα αναμένεται να υποβάλλει την πρότασή της επί του ελαφρυντικού η εισαγγελέας και  θα ακολουθήσει η απόφαση του δικαστηρίου για την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks