Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Ελλάδα: 750.000 αιτήσεις στο Market Pass και ο Μητσοτάκης.... καμαρώνει!

 

Στη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνει και τις νέες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, παρενέβη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας με το βλέμμα στις εκλογές να υπερασπιστεί το Market Pass και να διαψεύσει ότι υπάρχει κύμα πλειστηριασμών.


“Η στήριξη των πιο αδύναμων αποτελεί μόνιμη κυβερνητική προτεραιότητα. Ακούμε και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Και δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται ταυτόχρονα με την υλοποίηση του Market Pass. Διασφαλίζουμε το 10% των βασικών μηνιαίων εξόδων κάθε ελληνικής οικογένειας για το επόμενο εξάμηνο. Είναι ένα ακόμη σημαντικό πιστεύω ανάχωμα της πολιτείας απέναντι στην ακρίβεια στα τρόφιμα”, δήλωσε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης.


Ανέφερε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα: Μία τετραμελής οικογένεια η οποία πληροί τις προϋποθέσεις και σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς θα κάνει μηνιαίες αγορές 520 ευρώ, θα λαμβάνει 52 ευρώ μηνιαία ενίσχυση σε χρεωστική κάρτα. Ένα μονομελές νοικοκυριό που εκτιμάται ότι οι αγορές του είναι περί τα 220 ευρώ, θα λάβει 22 ευρώ. Σημείωσε επίσης ότι όσοι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την κάρτα αγορών, θα εισπράττουν το 80% της μηνιαίας ενίσχυσης που δικαιούνται μεσω τραπεζικού λογαριασμού.


“Επειδή μας κατηγορούσε η αντιπολίτευση ότι όλα αυτά είναι ψίχουλα, τα οποία δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες, έχουμε ήδη ξεπεράσει τις 750.000 αιτήσεις στο Market Pass και εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί”, σχολίασε μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks