Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Ισόβια στην μητέρα του Ανδρέα που είχαν βρεθεί τα οστά του σε εργαλειοθήκη


Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην 30χρονη μητέρα του 7χρονου Ανδρέα, του αγοριού που πριν έναν χρόνο εντοπίστηκαν τα οστά του στην εργαλειοθήκη του συντρόφου της κατηγορούμενης, ο οποίος είχε δολοφονήσει το παιδί παρουσία της μητέρας, το 2017.


Η μητέρα του αγοριού βρέθηκε μόνη στο εδώλιο για τον θάνατο του παιδιού της, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, καθώς ο σύντροφος της αυτοκτόνησε πριν λίγο καιρό, στις φυλακές της Κέρκυρας που ήταν προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση.

Το αγόρι πολύ συχνά δεχόταν βάναυσες τιμωρίες από τον σύντροφο της μητέρας του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο , την ημέρα που στάθηκε μοιραία για την ζωή του Ανδρέα η μητέρα του “Τον υποχρέωσε από κοινού με τον σύντροφό της, εν είδει τιμωρίας και ενδεχομένως με ακινητοποιημένα τα χέρια του, να στέκεται όρθιος στον τοίχο σε μια γωνιά του σπιτιού επί πολλές ώρες με συνέπεια το θύμα να περιέλθει σε κατάσταση έντονης ψυχικής και σωματικής αδυναμίας” έτσι όταν το αγόρι έπεσε εξουθενωμένο κάτω, η μητέρα, δεν παρενέβη και “δεν αφαίρεσε την μονωτική ταινία πάχους πέντε εκατοστών που είχε τοποθετήσει στο παιδί ο σύντροφός της προκαλώντας έτσι στον ανήλικο ασφυξία”.


Αρχικά, ο σύντροφος της 30χρονης φέρεται να έκρυψε το πτώμα σε κρύπτη που έχτισε στην ταράτσα του σπιτιού που έμεναν τότε στην Κυψέλη. Στην συνέχεια έβαλαν τα οστά του στην εργαλειοθήκη της δουλειάς του εκλιπόντος και τα είχαν μαζί τους μέχρι που τα εντόπισαν αστυνομικοί που αναζητούσαν την τύχη του παιδιού.


Η δίκη ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε σήμερα με τον Εισαγγελέα έδρας του ΜΟΔ να ζητά την καταδίκη της μητέρας του παιδιού, αναφερόμενος σε “μια από τις πιο οδυνηρές υποθέσεις της καριέρας μου”.


Όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός “Είναι σκληρό να προσπαθήσει κάποιος να μπει στη θέση ενός 7χρονου, που έχει καταδικαστεί να ζήσει σε ένα περιβάλλον που τον κακοποιεί συστηματικά και αδιαφορεί για αυτό η γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο. Μια απίστευτη αδιαφορία. Επικαλείται η κατηγορουμένη ότι φοβόταν, ότι έπαιρνε ναρκωτικά, κάτι που δεν αποδεικνύεται. Έχει μια πλήρη αδιαφορία και αναισθησία για την τύχη των παιδιών της. Έχει εθισμό με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπλέκει με τους λάθους ανθρώπους. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο βίαιο, σαδιστή, να βασανίζει τα παιδιά σου, οφείλεις να αντιδράσεις”.


Κατά τον Εισαγγελέα η 30χρονη “έχει μια ψυχρότητα και μια έλλειψη συναίσθησης του ρόλου της ως μάνα. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν ήταν αυτή βίαιη, πως γίνεται να μην έχει τη στοιχειώδη αντίδραση για αυτά που συνέβαιναν στο παιδί της;”


Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας “το παιδί επί τρεις μέρες δεχόταν μία απάνθρωπη τιμωρία και αυτό η μητέρα το έβλεπε. Ξέροντας ότι δεν έχει φάει και ότι του έχει κλείσει το στόμα ο σύντροφός της, δεν κάνει τίποτα. Όταν έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο και το παιδί έπεσε, ο σύντροφος της, της έδωσε εντολή να φύγει και “θα το τακτοποιήσει!”. Τι θα τακτοποιήσει; Αν δεν το ήξερε, θα είχε αγανακτήσει και θα είχε πάει κατευθείαν στην αστυνομία”.


Η 30χρονη στην απολογία της, αναφέρθηκε στο παρελθόν της και σε κακοποιητικές σχέσεις που είχε. Περιέγραψε τον εαυτό της ως άνθρωπο που έχει εξαρτήσεις από ναρκωτικά αλλά και με ηλεκτρονικά παιχνίδια. “είχα πρόβλημα με βιντεοπαιχνίδια στο κομπιούτερ και καθόμουνα στο κομπιούτερ” ανάφερε και συνέχισε πως έλεγε στον σύντροφο της “να σταματήσει να χτυπάει τον Αντρέα. Ένας φίλος του όμως του έδινε συμβουλές να τον χτυπάει με ζώνη. Εγώ έλεγα πως δεν είναι σωστό. Δεν έβαζα τιμωρίες τα παιδιά μου, τα αγαπώ και θα τα αγαπώ για πάντα. Χτυπούσε τα παιδάκια και τα έβαζε τιμωρία. Εγώ δεν έδινα σημασία γιατί φορούσα ακουστικά. Μιλούσα στο chat ,έπαιζα παιχνίδια δεν άκουγα..Όλα γίνονταν πίσω μου. Κάποια στιγμή άκουσα ένα γδούπο και πήγα να δω τι γίνεται. Έτρεξε πίσω μου και έλεγε “πάρε τη μικρή και φύγε. Θα σε σκοτώσω και σένα και τη μικρή. Θα πω στην Αστυνομία ότι εσύ το έκανες”. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Όταν γύρισα, ο Μάριος μου είπε ότι έθαψε το παιδί στην ταράτσα. Είναι η καλύτερη λύση, είπε, και μη μιλήσεις γιατί θα σε σπάσω στο ξύλο. Μου έδειξε που έθαψε το παιδί”. Η κατηγορουμένη , μητέρα και ενός κοριτσιού που ζει με ανάδοχη οικογένεια τόνισε πολλές φορές στο δικαστήριο πως η ίδια “δεν έβαλε χέρι” στην δολοφονία του παιδιού της.


Τακτικοί και ένορκοι ωστόσο σχημάτισαν άλλη άποψη, κρίνοντας την ένοχη για τη δολοφονία του Ανδρέα που ξεψύχησε έχοντας την μητέρα του μισό μέτρο απόσταση.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks