Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Έκτακτο δελτίο καιρού: Καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

 

Έρχεται χειμώνας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ με τα τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Το ανώτερο χαμηλό στην Κεντρική Μεσόγειο, το οποίο επηρεάζει μερικώς και τη χώρα μας έχει κινηθεί δυτικότερα και τα φαινόμενα στην περιοχή μας περιορίζονται κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Επισημαίνεται ότι σήμερα Δευτέρα (23-01-2023) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο έως το απόγευμα, με εξασθένηση το βράδυ, καθώς και στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα επηρεαστούν τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο (από 800 μέτρα και πάνω) θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Την Τρίτη (24-01-23) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι και στην ανατολική Θεσσαλία και στις Σποράδες έως το βράδυ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης (25-01-2023) έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks