Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Δείτε: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

 

Με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα και χωρίς βροχές θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στη χώρα, αλλά και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, όχι μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά πιθανόν μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Ο ισχυρός αντικυκλώνας που υπάρχει σε όλη τη νότια Ευρώπη έχει την τάση να διατηρηθεί, χωρίς παράλληλα να "επιτρέπει" τα χαμηλά της Δυτικής ή της Βόρειας Ευρώπης να τον επηρεάσουν, εκτρέποντας την κίνησή τους περιφερειακά.

Οι άνεμοι τις επόμενες ημέρες θα εξασθενήσουν σημαντικά και μέχρι περίπου την Πρωτοχρονιά δεν προβλέπονται εντάσεις πάνω από 6 με 7 μποφόρ.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν πολύ υψηλές για την εποχή και κατά τόπους αυτή η απόκλιση θα φτάσει ακόμη και τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα στη Βορειοανατολική Ευρώπη ακόμη περισσότερο, τοπικά 10 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ τα Χριστούγεννα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.


πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks