Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

ΗΠΑ: Δύο μαθητές σκότωσαν την καθηγήτρια των Ισπανικών λόγω κακού βαθμού!

 

Δύο μαθητές από την Αϊόβα φέρεται να σκότωσαν την καθηγήτρια Ισπανικών του λυκείου όπου φοιτούσαν, λόγω μίας κακής βαθμολογίας, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Το έγκλημα διαπράχθηκε την 3η Νοεμβρίου του 2021, όταν οι μαθητές Willard Miller και Jeremy Goodale ήταν μόλις 16 ετών. Το πτώμα της καθηγήτριας, Nohema Graber, βρέθηκε σε ένα πάρκο της πόλης Φέρφιλντ στην Αϊόβα, κρυμμένο κάτω από έναν μουσαμά.

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρεται να την δολοφόνησαν με ρόπαλο του μπέιζμπολ, χτυπώντας τη μέχρι να ξεψυχήσει.

Ο  Willard Miller, δικηγόρος ενός από τους κατηγορούμενους μαθητές, ζήτησε από το δικαστήριο της πόλης, να άρει τα τέσσερα εντάλματα έρευνας σε βάρος του πελάτη του και να μη ληφθούν υπόψιν στοιχεία από το σπίτι του, δηλώσεις του στην αστυνομία και μηνύματα που έλαβε τόσο στο κινητό του τηλέφωνο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, οι δύο μαθητές συναντήθηκαν το απόγευμα της 2ας Νοεμβρίου του 2021 στο λύκειο του Φέρφιλντ, για να συζητήσουν την κακή τους επίδοση και βαθμολογία στα Ισπανικά.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κα. Graber πήγε την καθιερωμένη της βόλτα σε γειτονικό πάρκο, οδηγώντας το βανάκι της. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν λίγο αργότερα να οδηγούν το βανάκι της δύο νεαροί.

Το όχημα εντοπίστηκε σε αγροτικό δρόμο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Jeremy Goodale τηλεφώνησε σε άγνωστο αριθμό και λίγα λεπτά μετά, κάποιος τον παρέλαβε από το σημείο μαζί με τον Miller, οδηγώντας τους προς την πόλη.

Στην κατάθεσή του στην αστυνομία, ο 16χρονος Miller δήλωσε απογοητευμένος από τον τρόπο που η Graber δίδασκε Ισπανικά ενώ συμπλήρωσε πως η χαμηλή βαθμολογία του "έριχνε" τον μέσο όρο.

"Ο κακός βαθμός πιστεύεται ότι είναι το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία της Graber", αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα που κατέθεσαν ο εισαγγελέας της κομητείας Τζέφερσον και ο βοηθός γενικού εισαγγελέα της Αϊόβα.

Ο Miller αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση της καθηγήτριας αλλά αργότερα δήλωσε ότι "γνώριζε τα πάντα αλλά δεν είχε καμία συμμετοχή". Συγκεκριμένα, είπε ότι οι πραγματικοί δολοφόνοι είναι μια "ομάδα παιδιών με μάσκες", οι οποίοι τον εκβίασαν και τον εξανάγκασαν να μεταφέρουν το άψυχο σώμα της στο πάρκο και μετά να οδηγήσουν το βαν εκτός πάρκου.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ένας μάρτυρας παρείχε φωτογραφίες από μια συνομιλία στο Snapchat "που επαληθεύουν τις παραδοχές του Goodale ότι ενήργησε σε συνεννόηση με ένα άλλο άτομο, προκειμένου να προκαλέσει τον θάνατο της Graber".

Ο μάρτυρας αναγνώρισε ότι ο Goodale έκανε δηλώσεις που εμπλέκουν τόσο τον ίδιο όσο και τον Miller ονομαστικά.

Η δίκη του Miller θα διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου και η δίκη του Goodale στις 5 Δεκεμβρίου. Και οι δύο έφηβοι θα δικαστούν ως ενήλικες και αν αποδειχθεί η ενοχή τους θα λάβουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks