Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Θάνατος βασίλισσας Ελισάβετ: Ο Κάρολος ανακηρύσσεται επισήμως βασιλιάς

 

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ που έφυγε την Πέμπτη (8/9) απο τη ζωή σε ηλικία 96 χρόνων. Στη Βρετανία από χθες, αφού ανακοινώθηκε ο θάνατός της, οι σημαίες σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια και τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και στα ανάκτορα, κυματίζουν μεσίστιες ενώ ο ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας άλλαξε φόντο σε μαύρο.


Ο νέος βασιλιάς της χώρας, ο μέχρι τώρα πρίγκιπας Κάρολος, αναμένεται να ανακηρυχθεί επισήμως μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου από το Συμβούλιο Ενθρόνισης. Από τη στγμή αυτή και μετά θα αποκαλείται βασιλιάς Κάρολος ο Γ΄, ενώ η σύζυγος του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς θα φέρει τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου».

Όλοι οι άντρες του Συμβουλίου κατά την διάρκεια της τελετής υποχρεούνται να φορούν πρωινό κοστούμι με μαύρες ή σκούρες γραβάτες.


Στη συνέχεια αναμένεται ο νέος βασιλιάς να απευθύνει το πρώτο του διάγγελμα στο βρετανικό λαό.


Αργότερα θα συνεδριάσει το κοινοβούλιο για να αποτίσει φόρο τιμής στην βασίλισσα και να εγκρίνει το μήνυμα συλλυπητηρίων. Κατόπιν οι εργασίες του θα ανασταλούν για 10 ημέρες. Στις 15:30 η πρωθυπουργός της χώρας Λιζ Τρας και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της θα μεταβούν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για ακρόαση με τον νέο βασιλιά.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks