Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Δείτε: Τεράστια διάκριση για την ταβέρνα ''ΧΑΡΑΜΑ'' στο Αρκοχώρι !

 

Ποιος θα το περίμενε ότι το Αρκοχώρι, ένα μικρό χωριό στο δρόμο που οδηγεί από τη Νάουσα στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, έχει ένα εστιατόριο που βραβεύεται επί πέντε συναπτά έτη με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας; 

Κι όμως, ο Στέφανος Λαφάρας, με μια κουζίνα στιβαρή, με χαρακτήρα και προσωπικότητα, έβαλε με το σπαθί του το «Χάραμα» στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας. 

Στον ζεστό και φιλόξενο χώρο, με έντονη την παρουσία της πέτρας και του ξύλου κι εξαιρετική θέα, θα δοκιμάσατε παραδοσιακά πιάτα και συνταγές της περιοχής και κυνήγι, ενώ τα αρωματικά βότανα του Βερμίου και τα ντόπια λαχανικά και κρέατα προσθέτουν πόντους στο τελικό αποτέλεσμα.

 Ένα νέο, ωραίο και ασυνήθιστο χειμερινό πιάτο είναι το μοσχάρι με παστουρμά και κάππαρη, ενώ στα διαχρονικά αγαπημένα περιλαμβάνονται τα φασόλια τσιγαριστά με μπάτζο και αβγά αλλά και το χοιρινό σε αμπελόφυλλο. 

Φυσικά τις ημέρες των γιορτών, και όχι μόνο, δεν λείπει το παραδοσιακό αγριογούρουνο με σάλτσα δαμάσκηνου ή με κάστανα. Το κελάρι, φτιαγμένο με μεράκι από πορόπετρα, φιλοξενεί μια ενδιαφέρουσα γκάμα παλαιωμένων κρασιών ανά χρονολογία, κυρίως Ξινόμαυρα από την περιοχή της Νάουσας.


Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας πραγματοποιήθηκαν με την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Θεσσαλονίκης. 


πηγή : ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks