Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Πόσο κοστίζει το αλάτι εκχιονισμού ;

 

Οι πληροφορίες που ακολουθούν δόθηκαν από τον Δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος έκανε μια εκ των πιο αποτελεσματικών επιχειρήσεων που έγινε σε Δήμο της Αττικής -αν και παραλιακός. Περιλάμβανε πρόληψη, δράση εν ώρα χιονόπτωσης και συνέχιση των εργασιών έως και την Τετάρτη 26/1.


Συνολικά, ο συγκεκριμένος Δήμος έριξε 80 τόνους αλάτι, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, αναλαμβάνοντας να κρατήσει ανοιχτούς και τις οδικές αρτηρίες του εθνικού δικτύου (Παραλία, Βουλιαγμένης και Βάρης Κορωπίου). Ο σχεδιασμός όσων έγιναν άρχισε από όταν το Αστεροσκοπείο ενημέρωσε για τα ακραία φαινόμενα. Στο πλαίσιο της πρόληψης, ανήκε και η εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας αλατιού, το οποίο άρχισαν να ρίχνουν οι εργαζόμενοι από τις 7 το πρωί της Δευτέρας 24/1 “όταν είχε ήλιο ακόμα”.


Πόσο κοστίζει;

“Ένας τόνος στοιχίζει 80 ευρώ. 
Σε έναν εκχιονισμό, η κάθε δεξαμενή γεμίζει τέσσερις φορές. Η χωρητικότητα είναι από 250 έως 500 κιλά. Άρα, ένας τόνος μας 'βγάζει' τέσσερα χιλιόμετρα”. Παρεμπιπτόντως, ο συγκεκριμένος Δήμος χρησιμοποίησε για την επιχείρηση 14 οχήματα. Τα τέσσερα ήταν οχήματα πυρασφάλειας “στα οποία κάναμε μετατροπή, ώστε το χειμώνα να είναι έτοιμα για εκχιονιστικά”. Πληροφορίες που θα ήταν χρήσιμες για άλλους δήμους -εκείνους που δεν έκαναν την παραμικρή επιχείρηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks