Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Ιερά Σύνοδος προς τους πιστούς: "Κάντε το εμβόλιο, είναι το δώρο του Θεού"

 

Εγκύκλιο απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το σύνολο των πιστών των Ιερών Μητροπόλεων υπό το θέμα: «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας», η οποία αναμένεται να διαβαστεί στις εκκλησίες την ερχόμενη Κυριακή, 25 Ιουλίου.

Στην εγκύκλιο η Ιερά Σύνοδος τονίζει την αναγκαιότητα της ιατρικής, καθώς και ο ίδιος ο Κύριος έλεγε “όταν το σώμα ασθενεί, υπάρχει ανάγκη της συνδρομής των γιατρών”.

Αναφέρεται ακόμη στα παραδείγματα του Αγίου Νεκτάριου, ο οποίος λίγο πριν το θάνατο του, μην αντέχοντας τους πόνους, ζήτησε ιατρική βοήθεια στο Αρεταίειο Νοσοκομείο όπου και εκοιμήθη.

Αλλά και του Αγίου Λουκά του ιατρού, ο οποίος χάριζε και εξακολουθεί και μετά την κοίμησή του να χαρίζει, με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, στους ανθρώπους την υγεία του σώματος, αλλά και της ψυχής.

Η Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει πως και σήμερα, η Εκκλησία, εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα των γιατρών, η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την απαλλαγή των ανθρώπων από την πανδημία.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνιστά σε όλους, σε συνεννόηση με τον ιατρό τους, να κάνουν το εμβόλιο και διαβεβαιώσει πως αυτό το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας”.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks