Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Δείτε: Μυστικά για να σας πετύχει το βάψιμο στα αυγά!

 

Ήρθε η στιγμή να βάψετε τα πασχαλινά αυγά. Έχετε ετοιμάσει όλα τα σκεύη στην κουζίνα και είστε έτοιμοι. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καλό θα ήταν να διαβάσετε τα tips από το Ladylike.gr για ένα σίγουρο και επιτυχημένο αποτέλεσμα.


Αφήνουμε το αυγά εκτός ψυγείου για 2-3 ώρες περίπου, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ρωγμές.


α. Στον πάτο της κατσαρόλας βάζετε μία πετσέτα και τοποθετείτε επάνω τα αυγά. Η πετσέτα θα βοηθήσει ώστε να μη σπάσουν τα αυγά κατά το βρασμό.

β. Γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό και προσέχετε να καλύπτει τα αυγά. Μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει ρίχνετε 1 κ.σ ξύδι και χαμηλώνετε τη φωτιά. Δεν τα βγάζετε αμέσως από το νερό. Περιμένετε 20 λεπτά και μετά τα βγάζετε προσεκτικά.

γ. Τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε μία απορροφητική πετσέτα και ετοιμάζετε τη βαφή.

δ. Ακολουθείτε τις οδηγίες της βαφής και προσθέτετε μπόλικο ξύδι στο μείγμα ώστε να έχουν ένα λαμπερό χρώμα. Βάζετε και βγάζετε τα αυγά προσεκτικά και τα τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας.

ε.Όταν στεγνώσουν τα γυαλίζετε με ελαιόλαδο.

πηγή: ladylike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks