Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών. Ακολουθώντας, ωστόσο, τις παρακάτω πέντε συμβουλές, μπορείτε να κάνετε τα αυγά σας ακόμα πιο υγιεινά.
1. Επιλέξτε μια μέθοδο μαγειρέματος χαμηλών θερμίδων
Εάν προσπαθείτε να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα, επιλέξτε αυγά ποσέ ή βραστά. Αυτές οι μέθοδοι μαγειρέματος δεν προσθέτουν επιπλέον θερμίδες λίπους, επομένως το γεύμα σας θα έχει χαμηλότερες θερμίδες απ΄ότι εάν φτιάχνατε τα αυγά σας τηγανητά ή σε ομελέτα.
2. Συνδυάστε τα με λαχανικά
Τα αυγά πάνε πολύ καλά με τα λαχανικά. Και η κατανάλωση αυγών μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αυξήσετε την πρόσληψη λαχανικών και να προσθέσετε επιπλέον φυτικές ίνες και βιταμίνες στο γεύμα σας. Μια απλή ιδέα είναι να περιλάβετε την προσθήκη λαχανικών της επιλογής σας σε μια ομελέτα. Ή απλώς να μαγειρέψετε τα αυγά με όποιο τρόπο θέλετε και να συνδυάσετε με λαχανικά στο πλάι.
3. Τηγανίστε σε λάδι που είναι σταθερό σε υψηλές θερμοκρασίες
Τα καλύτερα έλαια για μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία, όπως όταν τηγανίζετε, είναι εκείνα που παραμένουν σταθερά και δεν οξειδώνονται εύκολα ώστε να σχηματίσουν επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Το λάδι αβοκάντο και το ηλιέλαιο είναι δύο από αυτά. Εάν χρησιμοποιείτε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, είναι καλύτερο να μαγειρέψετε σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από 210 ° C και 177 ° C, αντίστοιχα.
4. Επιλέξτε τα πιο θρεπτικά αυγά που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά
Ορισμένοι παράγοντες, όπως η μέθοδος εκτροφής των ζώων, μπορούν να επηρεάσουν τη διατροφική ποιότητα των αυγών. Σε γενικές γραμμές, τα βιολογικά αυγά πιστεύεται ότι είναι θρεπτικά ανώτερα από τα συμβατικά παραγόμενα αυγά.
5. Μην τα μαγειρεύετε
Όσο περισσότερο μαγειρεύετε και επεξεργάζεστε τα αυγά σας, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά μπορεί να χάσουν. Η χρήση υψηλότερης θερμότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορεί επίσης να αυξήσει την ποσότητα της χοληστερόλης που περιέχουν. Κάτι που ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση που επιλέξετε να τα τηγανίσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου