ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ''ΒΑΛΑΝΤΗΣ''

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ  ''ΒΑΛΑΝΤΗΣ''
Χρ.Λαναρά 16 , Νάουσα Τηλ. : 23320.23383

Κ.Ε.Κ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

Κ.Ε.Κ ΑΚΑΔΗΜΟΣ
ΟΔΟΣ : ΕΔΕΣΣΗΣ 17 (ΒΕΡΟΙΑ) - Τηλέφωνο : 23311 20342

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Νεαρός έδινε ψευδή προγνωστικά «στημένων» αγώνων μέσω Ίντερνετ!

Υπόθεση που αφορά διενέργεια τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού, μέσω διαδικτύου εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 19χρονου Έλληνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων, διενεργήθηκε ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα σε ιστότοπo κοινωνικής δικτύωσης, όπου εντοπίστηκε σελίδα, στην οποία ο διαχειριστής της καταχωρούσε προγνωστικά για δήθεν «στημένους» αγώνες, έναντι αμοιβής.

Πιο αναλυτικά, ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), ο δράστης είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν την επίμαχη «σελίδα», στην οποία είτε διαφήμιζε, είτε προσέγγιζε-προσέλκυε άλλους χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, υποσχόμενος ψευδώς ότι διαθέτει και προσφέρει προγνωστικά κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, για τη χρηματική του αμοιβή ζητούσε κωδικούς προπληρωμένων καρτών, ενώ συχνά επικαλούνταν ότι διαθέτει πληροφορίες για την έκβαση των αγώνων, μέσω διαφόρων πηγών από το χώρο του ποδοσφαίρου ή μέσω στοιχηματικών εταιρειών, για πολλές εκ των οποίων ισχυριζόταν ότι προέρχονται από το εξωτερικό.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι διαχειριστής της σελίδας ήταν 19χρονος Έλληνας, ενώ σε αιφνιδιαστική έρευνα που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 2018 στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες συναφείς πράξεις.


Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks