Τι χρειαζόμαστε...
750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονο του
1 1/2 ποτήρι λάδι
3 κουταλιές ζάχαρη
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
1/2 κουτ. του γλυκού σόδα
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. του γλυκού κανελογαρύφαλλο τριμμένο
Για το σιρόπι
1 1/2 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι μέλι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από αυτά του σιροπιού). Όταν ανακατευτούν καλά, τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε μεγάλα ταψιά (θα χρειαστούν δύο μεγάλα).
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο γύρω στη μισή ώρα.
Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι γύρω στο πεντάλεπτο.
Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στα ταψιά με τα μελομακάρονα και αφήνουμε να το ''πιούν''.
Ρίχνουμε από πάνω και τριμμένο καρύδι αν μας αρέσει
750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονο του
1 1/2 ποτήρι λάδι
3 κουταλιές ζάχαρη
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
1/2 κουτ. του γλυκού σόδα
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. του γλυκού κανελογαρύφαλλο τριμμένο
Για το σιρόπι
1 1/2 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι μέλι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από αυτά του σιροπιού). Όταν ανακατευτούν καλά, τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε μεγάλα ταψιά (θα χρειαστούν δύο μεγάλα).
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο γύρω στη μισή ώρα.
Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι γύρω στο πεντάλεπτο.
Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στα ταψιά με τα μελομακάρονα και αφήνουμε να το ''πιούν''.
Ρίχνουμε από πάνω και τριμμένο καρύδι αν μας αρέσει
Καλή επιτυχία και Καλές Γιορτές...!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου