Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

MySkin Νάουσα: Βελτίωση χειλιών με εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος

Τα χείλη αποτελούν μαζί με τα μάτια το σημαντικότερο σημείο που καθορίζει την ομορφιά ενός προσώπου. Η αύξηση του όγκου του πάνω ή κάτω χείλους καθώς και η βελτίωση του περιγράμματός βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις των αισθητικών επεμβάσεων που γίνονται στην Ελλάδα.
Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια filler (εμφυτευμάτων) υαλουρονικού οξέος. Το  οξύ είναι ένα ασφαλές και εύκολο στη χρήση υλικό, ενώ αποτελεί φυσικό συστατικό του σώματός μας. Με την ίδια διαδικασία μπορούν να εξαλειφθούν τυχόν ασυμμετρίες των χειλιών και να μειώσει ή να εξαφανίσει τις πολύ λεπτές ρυτίδεςπάνω από το χείλος, τις λεγόμενες ρυτίδες του καπνιστού.
Τι μπορούμε να διορθώσουμε με τα εμφυτεύματα υαλουρονικού στα χείλη;
  • Περίγραμμα: Δίνοντας όγκο στο περίγραμμα του πάνω ή και κάτω χείλους τονίζουμε τα χείλη χωρίς να αυξηθούν αισθητά σε όγκο, κάνοντάς τα πιο συμμετρικά και ελκυστικά.
  • Όγκος: Εγχύοντας υλικό στο σώμα του χείλους μπορούμε να αυξήσουμε τον όγκο του πάνω ή του κάτω χείλους κάνοντάς τα πιο σαρκώδη.
  • Με ειδική τεχνική έγχυσης μπορούμε να τονίσουμε το «φίλτρο» πάνω από το άνω χείλος, το λεγόμενο Cupids bow, δίνοντας μια πιο ελκυστική και συμμετρική εμφάνιση.
  • Λεπτές ρυτίδες του καπνιστού: με έγχυση υλικού κάτω από τις πολύ λεπτές αυτές ρυτίδες μπορούμε να απαλύνουμε ή ακόμα και να τις εξαλείψουμε
Πώς γίνεται η έγχυση;
  • Πριν την θεραπεία η περιοχή αναισθητοποιείται είτε με αναισθητική κρέμα ή εφαρμόζοντας στελεχιαία αναισθησία (όπως στον οδοντίατρο).
  • Κατά την έγχυση εισάγουμε το υλικό στα επιθυμητά σημεία με πολύ λεπτή βελόνη, ενώ πλάθουμε το υλικό ώστε να δοθεί η επιθυμητή φόρμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ο/η ασθενής συμμετέχει ενεργά σε κάθε αλλαγή της εμφάνισης των χειλιών. Κρατά καθρέφτη και μαζί αποφασίζουμε αν το αποτέλεσμα είναι αρκετό, αν επιθυμεί περαιτέρω αύξηση σε κάποιο σημείο ή οποιαδήποτε αλλαγή.
  • Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας, υπάρχει ελάχιστο πρήξιμο ή κοκκίνισμα που υποχωρεί πλήρως σε 1-2 ημέρες. Αποφεύγετε τη χρήση make up για 6 ώρες. Ο ιατρός θα σας δώσει γραπτές οδηγίες μετά την θεραπεία.
Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και διαρκούν πάνω από 12 μήνες. Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να επιστρέψετε στο ιατρείο και να γίνουν την ίδια στιγμή μικροδιορθώσεις ή αλλαγές.
Όλοι οι δερματολόγοι της ομάδας μας είναι υπέρ της βελτίωσης της εμφάνισης του χείλους, κάνοντάς τα πιο ελκυστικά χωρίς όμως να αλλοιωθούν τα φυσικά σας χαρακτηριστικά αποφεύγοντας υπερβολές που είναι συνήθως αισθητικά μη αποδεκτές.

Πριν και μετά

xili2

xili
xili3

Είναι η διαδικασία επώδυνη;

Τα χείλη είναι μια υπερευαίσθητη περιοχή. Γι αυτό το λόγω στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε πολλές μεθόδους αναισθησίας ανάλογα με την περίπτωση και τον ασθενή. Μπορούμε να αναισθητοποιήσουμε την περιοχή με ειδική κρέμα, με παγοκύστη, με μηχάνημα παγωμένου αέρα ή με ξυλοκαΐνη καθιστώντας την θεραπεία πολύ καλά ανεκτή. Η εμπειρία των δερματολόγων μας εγγυάται την κατά το δυνατόν πιο ανώδυνη και αισθητικά επιτυχημένη εφαρμογή.

Θα δω τα αποτελέσματα άμεσα;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της θεραπείας η ασθενής βλέπει την αλλαγή στα χείλη και συμμετέχει στην απόφαση για το τελικό αποτέλεσμα.

Πόσο διαρκεί η βελτίωση χείλους με υαλουρονικό οξύ;

Τα αποτελέσματα διαρκούν πάνω από 12 μήνες. Η διάρκεια αυτή είναι επιθυμητή. Όταν βελτιώνουμε ένα σημείο του προσώπου μας, θέλουμε το υλικό να αλλάζει μαζί με το πρόσωπό μας. Η ανατομία του προσώπου χρόνο με το χρόνο αλλάζει, το εμφύτευμα πρέπει να ακολουθεί αυτές τις αλλαγές και να μην μένει ανέπαφο στο σημείο που το είχαμε εισάγει πριν πχ. 5-10 χρόνια. Για το λόγο αυτό, στο ιατρείο μας δεν χρησιμοποιούμε μόνιμα εμφυτεύματα.

Χρησιμοποιείται το ίδιο υαλουρονικό οξύ σε κάθε θέση του προσώπου;

Όχι. Κάθε θέση απαιτεί διαφορετικής πυκνότητας υαλουρρονικό οξύ. Για παράδειγμα το εμφύτευμα που χρησιμοποιείται για βελτίωση των ζυγωματικών ή της εμφάνισης της μύτης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα χείλη, ενώ το λεπτόρευστο εμφύτευμα των χειλιών αν μπει σε άλλες θέσεις θα απορροφηθεί πολύ γρήγορα.

Ποια εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται;

Στο κέντρο κλινικής, αισθητικής και επεμβατικής Δερματολογίας Myskin στη Θεσσαλονίκη, οι δερματολόγοι μας χρησιμοποιούν μόνο ευρωπαϊκά πιστοποιημένα υλικά γνωστών εταιρειών. Το υλικό είναι πάντα αποστειρωμένο και σφραγισμένο, ανοίγεται πάντα μπροστά στον ασθενή ενώ τυχόν περισσευούμενο υλικό κρατείται στο ψυγείο του ιατρείου με το όνομα του ασθενούς, ή απορρίπτεται. Απαγορεύεται η χρήση μιας σύριγγας για δύο ασθενείς.

Πότε αντεδυκνείεται η χρήση υαλουρονικού εμφυτεύματος για τη βελτίωση των χειλιών;

Δεν εφαρμόζεται σε έγκυες και κατά το θηλασμό.

Ποιες είναι οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες των εμφυτευμάτων;

Αμέσως μετά την θεραπεία τα χείλη είναι ελαφρώς κόκκινα και πρησμένα. Τα παραπάνω υποχωρούν πλήρως μετά από 1-2 ημέρες. Πολύ σπάνια μπορεί να εμφανιστεί μικρό αιμάτωμα (μελανιά) που υποχωρεί σε 2-5 ημέρες.

                           Κωνσταντίνος Σταματόπουλος, MD
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος - Δερματοχειρουργός

Οδός Ζαφειράκη 10, Νάουσα
Τηλ. 23320 52554

https://www.linkedin.com/in/stamatopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks