ΥΛΙΚΑ:
Για τη γέμιση
- 1/2 κούπα λάδι ή βούτυρο
- 1/3 κούπας φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλλες
- 1/3 κούπας κόκκινες πιπεριές σε κύβους
- 1/3 κούπας κίτρινες πιπεριές σε κύβους
Για το μίγμα ζύμης
- 2 αυγά
- 2/3 κούπας buttermilk ή sour cream
- 1 και 1/2 κούπα αλεύρι
- 1 και 1/2 κουταλιά γλυκού baking powder
- 1/4 κουταλιάς γλυκού σόδα
- 3/4 κουταλιά γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά γλυκού ξερό βασιλικό
EKTEΛΕΣΗ:
Ετοιμάστε τα υλικά της γέμισης, σωτάροντας τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές στο βούτυρο ή στο λάδι.
Σε ένα μπολ ρίξτε το buttermilk και προσθέστε τα αυγά. Xτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί ο κρόκος και το ασπράδι με το σύρμα. Προσθέστε το μίγμα της γέμισης.
Σε άλλο μπολ ανακατέψτε καλά όλα τα στεγνά υλικά με το ίδιο σύρμα. Προσθέστε τα υγρά στα στεγνά υλικά. Ανακατέψτε τόσο όσο να διαλυθεί το αλεύρι -να μην έχει κόμπους- με απαλές κινήσεις. Αυτό γίνεται για να μην “ξυπνήσουμε” το δίκτυο της γλουτένης και αρχίσει να δένει το ψιχουλιαστό μίγμα του κέϊκ και το μετατρέψει σε λαστιχωτό.
Γεμίζετε τα φορμάκια σχεδόν μέχρι πάνω. Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Αντικαταστείστε, αν δεν έχετε:
1 κούπα Buttermilk = 1 κούπα γιαούρτι ή 1 κούπα γάλα + 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κούπα sour cream = 1 κούπα γιαούρτι ή 1 κούπα κρέμα γάλακτος + 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού.
Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, με buttermilk γίνονται πιο διαιτητικά και πιο ψωμένια, με sour cream γίνονται πιο μπισκοτένια (έχει περισσότερο βούτυρο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου