ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ''ΒΑΛΑΝΤΗΣ''

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ  ''ΒΑΛΑΝΤΗΣ''
Χρ.Λαναρά 16 , Νάουσα Τηλ. : 23320.23383

Κ.Ε.Κ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

Κ.Ε.Κ ΑΚΑΔΗΜΟΣ
ΟΔΟΣ : ΕΔΕΣΣΗΣ 17 (ΒΕΡΟΙΑ) - Τηλέφωνο : 23311 20342

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Κι όμως το ροχαλητό βλάπτει την υγεία!

Το ροχαλητό σίγουρα μπορεί να γίνει εκνευριστικό για τους γύρω και συχνά ευθύνεται και για τις αϋπνίες ή την κακή ποιότητα ύπνου κάποιων ατόμων που ροχαλίζουν, καθώς προδίδει την ύπαρξη προβλημάτων στην αναπνοή.

Μήπως όμως το ροχαλητό του ή της συντρόφου σας, τελικά βλάπτει και τη δική σας υγεία;
Σε άρθρο που δημοσίευσε ο Independent αποκαλύπτει πως μια σύγχρονη επιστημονική έρευνα, η οποία υλοποιήθηκε από μια ομάδα επιστημόνων στο Imperial College του Λονδίνου ανέλυσε τις επιδράσεις του θορύβου όταν κοιμόμαστε, αποκαλύπτοντας ότι το ροχαλητό του συντρόφου μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση του άλλου.Παρακολουθώντας 140 εθελοντές που ζούσαν κοντά σε αεροδρόμια, η μελέτη διαπίστωσε ότι το ροχαλητό έχει την ίδια επίδραση στην αρτηριακή πίεση ενός ανθρώπου που κοιμάται με τον θόρυβο που προκαλείται από τα αεροσκάφη που πετούν σε χαμηλό υψόμετρο. PA Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι η προέλευση του ήχου δεν είναι σημαντική. Το μόνο που έχει σημασία είναι η ένταση.

Με άλλα λόγια, όσο πιο υψηλή είναι η ένταση του ήχου τόσο πιο πολύ αυξάνεται η αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με τον Independent. «Ξέρουμε ότι ο θόρυβος από τα αεροπλάνα μπορεί να αποτελέσει πηγή ερεθισμού, αλλά η έρευνά μας δείχνει ότι μπορεί επίσης να είναι επιζήμιος για την υγεία των ανθρώπων. Οι έρευνές μας δείχνουν ότι ο θόρυβος των αεροπλάνων κατά την διάρκεια της νύχτας μπορεί να επηρεάσει άμεσα την αρτηριακή πίεση και να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης», ανέφερε ο Δρ. Λαρς Τζαρούπ, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας. Pixabay «Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την μείωση του θορύβου που προκαλείται από τα αεροπλάνα ειδικά κατά την διάρκεια της νύχτας για να προστατευθεί η υγεία των ανθρώπων που μένουν κοντά σε αεροδρόμια», πρόσθεσε.Να σημειωθεί πως η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι γνωστός παράγοντας επικινδυνότητας καρδιακών παθήσεων, άνοιας, εγκεφαλικών και νεφρικών παθήσεων. 

govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Tips Tricks